facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 1130€

Αγγλία - Σκωτία

Λονδίνο – Windsor – Οξφόρδη – Στράτφορντ Απον Έιβον - Μάντσεστερ – Υόρκη – Εδιμβούργο – Highlands – Γλασκόβη | Με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean προς Λονδίνο / επιστροφή από το Εδιμβούργο (χωρίς περιττές διαδρομές)

8 Ημέρες Αεροπορικώς

1η Ημέρα: Πτήση για Λονδίνο – Ουίνδσορ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Λονδίνο. Άφιξη και αναχώρηση για το γειτονικό Windsor, τη μικρή πόλη με το βασιλικό κάστρο, το οποίο θα επισκεφθούμε, ενώ θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης με την έντονη νοσταλγική διάθεση. Στη συνέχεια, άφιξη στο Λονδίνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετικός νυκτερινός περίπατος στην πόλη με λεωφορείο και με τα πόδια (by night) με επίκεντρο το West End (Soho, Leicester Square, Covent Garden), όπου επικεντρώνεται η νυκτερινή ζωή, αλλά και η θεατρική και εν γένει καλλιτεχνική δραστηριότητα της πόλης.

 

2η Ημέρα: Λονδίνο (Περιήγηση πόλης & Βρετανικό Μουσείο)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση στη βρετανική πρωτεύουσα, κατά την οποία θα δούμε μεταξύ άλλων: την πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική Πινακοθήκη, την οδό Γουάιτχολ, όπου βρίσκονται πολλά υπουργεία, το Αββαείο Γουέστμινστερ, το νεογοτθικό Κοινοβούλιο με το διάσημο ρολόι Big Ben, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου, όπου λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτερες τελετές του αγγλικού έθνους, τον Πύργο του Λονδίνου, την πασίγνωστη πλατεία Πικαντίλι κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο, για να θαυμάσουμε τα περίφημα αγάλματα και γλυπτά του Παρθενώνα που φυλάσσονται στην πτέρυγα των ελληνικών αρχαιοτήτων (ελεύθερη είσοδος). Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία θεατρική παράσταση στο West End.

3η Ημέρα: Λονδίνο (Ελεύθερη Ημέρα) – Προαιρετική Επίσκεψη Canterbury & Leeds Castle

Ελεύθερη ημέρα στο Λονδίνο, όπου έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε εξαιρετικά Μουσεία, Πινακοθήκες, αλλά και την αγορά της πόλης. Για όσους ενδιαφέρονται προαιρετικά προτείνουμε εκδρομή στην ιστορική πόλη Canterbury, με τον περίφημο Καθεδρικό Ναό, έδρα του Αρχιεπισκόπου της Αγγλικανικής Εκκλησίας, και το επίσης περίφημο βασιλικό κάστρο Leeds Castle, όπου εκτός από τις ιστορικού ενδιαφέροντος εγκαταστάσεις, κτίσματα και υπέροχοι κήποι, θα γευτούμε και τη σύγχρονη εκδοχή των διαμερισμάτων όπου διέμεναν και διαμένουν μέλη μιας από τις πλουσιότερες ευγενικής καταγωγής οικογένειες, ενώ στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του κάστρου φιλοξενήθηκαν και διεθνείς αντιπροσωπείες για διάφορες σημαντικές διπλωματικές διαβουλεύσεις διεθνούς ενδιαφέροντος και σημασίας.

4η Ημέρα:Λονδίνο – Οξφόρδη – Στράτφορντ-Απον-Έιβον - Μάντσεστερ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μάντσεστερ. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε δύο σημαντικές πόλεις του πνεύματος. Πρώτος σταθμός η περίφημη Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα σύνολο από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους που υψώνονται πάνω από τα φημισμένα κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μία γραφική διαδρομή περνώντας από τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής Κότσγουολντς που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ-Απον – Έιβον, τη γενέτειρα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές στον κόσμο. Θα θαυμάσουμε τα κλασικά μεσαιωνικά σπίτια, τα στενά δρομάκια με τα κλασικά καταστήματα που σφύζουν από τουρισμό και το περίφημο ποτάμι Έιβον που είναι γεμάτο ποταμόπλοια. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στη δεύτερη σημαντικότερη πόλη της χώρας, το Μάντσεστερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η Ημέρα: Μάντσεστερ – Υόρκη - Εδιμβούργο

Μετά από μια σύντομη περιήγηση στο κέντρο του Μάντσεστερ και στάση στο περίφημο γήπεδο Old Trafford της Manchester United, για φωτογραφίες, θα επισκεφθούμε την πανέμορφη ιστορική πόλη York (Υόρκη) με τον περίφημο Καθεδρικό Ναό, και τα στενά μεσαιωνικά δρομάκια, και εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για τη Σκωτία και την πρωτεύουσά της, το Εδιμβούργο. Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με το κέντρο της πόλης.

6η Ημέρα: Εδιμβούργο (Περιήγηση Πόλης)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση του Εδιμβούργου. Θα δούμε την παλιά και τη νέα πόλη, τα δύο όμορφα τμήματα που συνθέτουν το κέντρο του Εδιμβούργου, στη νέα πόλη με τις κομψές πλατείες και οδούς, με τα υπέροχα – πολλά εκ των οποίων αρχαιοπρεπή – δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, θα αντιληφθούμε γιατί το Εδιμβούργο φέρει το προσωνύμιο Αθήνα του Βορρά. Στο λόφο Calton θα θαυμάσουμε μνημεία αλλά και την εκπληκτική θέα, θα περάσουμε από το βασιλικό παλάτι Holyrood και τη νέα σκωτική Βουλή, και θα ανηφορίσουμε τον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης, το Royal Mile, ένα από τους πιο ωραίους, επιβλητικούς ιστορικούς δρόμους του κόσμου. Θα καταλήξουμε στο περίφημο Κάστρο του Εδιμβούργου, όπου θα ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας. Χρόνος ελεύθερος σε μια πόλη που δεν τη βαριέται κανείς. Το βράδυ υπάρχει δυνατότητα για παρακολούθηση ενός εκπληκτικού show με σκωτσέζικη παραδοσιακή μουσική, τραγούδι και χορό, όπου θα έχει κανείς την ευκαιρία να δοκιμάσει και το παραδοσιακό σκωτικό έδεσμα, το χαγκις.

7η Ημέρα: Εδιμβούργο - Highlands

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα περίφημα Highlands. Πρώτη μας στάση θα είναι το Inverness, η όμορφη και γραφική σημαντικότερη πόλη των Highlands. Μετά από σύντομη παραμονή στην πόλη, θα κινηθούμε κατά μήκος της δυτικής όχθης της ξακουστής λίμνης Ness (Λοχ Νες), ακολουθώντας τη διαδρομή του Καλυδώνιου Καναλιού ως το Fort Augustus, και εν συνεχεία διασχίζοντας τον ορεινό αυχένα Glencoe, μέσα από τη χαρακτηριστική διαδρομή των τοπίων των Highlands ως το Fort William. Εν συνεχεία θα κάνουμε στάση πάνω στην πανέμορφη λίμνη Lomond, τη μεγαλύτερη βρετανική λίμνη. Επιστροφή στο Εδιμβούργο, όπου θα αφιχθούμε νωρίς το βράδυ. Ελεύθερος χρόνος.

8η Ημέρα: Εδιμβούργο – Γλασκόβη – Πτήση Επιστροφής

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη στη μεγαλύτερη σκωτική πόλη, τη Γλασκόβη. Αφού προηγουμένως επισκεφθούμε παραδοσιακό σκοτσέζικο αποστακτήριο ουίσκι στην περιοχή της Γλασκόβης, στη συνέχεια επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ των οποίων και το εξαιρετικό Μουσείο – Πινακοθήκη Kelvingrove. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου το βράδυ και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Αθήνα – Λονδίνο //  Εδιμβούργο – Αθήνα
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
 • Πρόγευμα καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

 Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 • Βραδινός Γύρος Λονδίνου (London By Night)
 • Σκωτσέζικη Βραδιά (εξαιρετικό show με φαγητό & κρασί)
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ EARLY BOOKING ΤΙΜΗ
ΚΑΤΑ
ΑΤΟΜΟ
ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064