facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 400€

Ζάγκρεμπ - Βενετία Καρναβάλι

8 Ημέρες Οδικώς

1η μέρα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση.Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Θεσσαλονίκη- Ζάγκρεμπ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για τα συνορα των Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις, Βελιγράδι. Περνώντας τα σύνορα της Κροατίας, φθάνουμε το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

3η μέρα: Ζάγκρεμπ - Λιουμπλιάνα - Βενετία

Πρόγευμα και αναχώρηση για Λιουμπλιάνα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία σε αρκετά κτίρια από την αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το παλαιό δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό που δεσπόζουν στην πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για Βενετία. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

4η μέρα: Βενετία

Πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Θα αναχωρήσουμε με βαπορέτο (εξ ιδίων κόστος) στην περιοχή Καστέλλο όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου βρίσκεται ο περίφημος καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής με εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Επίσης θα δούμε το καμπαναριό του Καμπανίλε, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Ολόκληρη η πόλη αποτελεί ένα έργο τέχνης και τα κτίρια της σε βενετσιάνικο - γοτθικό ρυθμό θα σας αφήσουν άφωνους. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια με τα πολυάριθμα καταστήματα, εστιατόρια και καφέ. Το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: Καρναβάλι Βενετίας

Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα του πιο φημισμένου καρναβαλιού παγκοσμίως. Αρχικά με το λεωφορείο και στη συνέχεια με το παραδοσιακό βαπορέτο, θα φτάσουμε στη «Γαληνοτάτη», που μας περιμένει μασκαρεμένη. Η μέρα είναι αφιερωμένη στο Grande Finale του καρναβαλιού. Θα βρεθούμε στη καρδιά της πόλης, όπου πλήθος διαφορετικών εκδηλώσεων μας περιμένουν. Χαρείτε στη φαντασμαγορικά στολισμένη κεντρική πλατεία, την εύθυμη ατμόσφαιρα και τους υπέροχα και πολύ προσεγμένα μεταμφιεσμένους που κινούνται στα γραφικά στενά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας γεμάτοι αναμνήσεις από το μοναδικό καρναβάλι.

6η μέρα: Βενετία - Ζάγκρεμπ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Ζάγκρεμπ. Περιήγηση στην πόλη που αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρντι Γραντ) που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόλντι Γκραντ (Κάτω Πόλη) με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες, αλλά και βιομηχανικές περιοχές. Αξιοθέατα της πόλης αποτελούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ζάγκρεμπ, το Κροατικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Μίμαρα, το Εθνικό Θέατρο και η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η μέρα: Ζάγκρεμπ -Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση. Με τις ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό φθάνουμε στην Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η μέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ανάλογα με την επιλογή του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoints 20 ευρώ.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Βενετία 3.15€).
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΙΜΗ
ΚΑΤΑ
ΑΤΟΜΟ
ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064