facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 615€

Ιστορικος Γύρος Ιταλίας

Νάπολη-Κάπρι-Ρώμη-Σιένα-Φλωρεντία-Βενετία

8 Ημέρες Αεροπορικώς

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Βενετία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Φλωρεντία

Ρώμη

Ρώμη

Ρώμη

Ρώμη

Ρώμη

Ρώμη

Ρώμη

Ρώμη

Ρώμη - Κολοσσαίο

Ρώμη - Κολοσσαίο

Ρώμη

Ρώμη

Βενετία
Βενετία
Βενετία
Βενετία
Βενετία
Βενετία
Βενετία
Βενετία
Βενετία
Φλωρεντία
Φλωρεντία
Φλωρεντία
Φλωρεντία
Φλωρεντία
Φλωρεντία
Φλωρεντία
Φλωρεντία
Ρώμη
Ρώμη
Ρώμη
Ρώμη
Ρώμη - Κολοσσαίο
Ρώμη

1η Ημέρα: Πτήση για Νάπολη - Πομπηία (ξενάγηση) - Νάπολη (περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Νάπολη. Άφιξη και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί, θα δούμε το περιμετρικό τείχος, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη Βέτρι, τον ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Επιστροφή στη Νάπολη όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι των Ισπανών, το κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.

2η Ημέρα: Νάπολη - Κάπρι (Κρουαζιέρα)

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση και άφιξη στο λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για το κοντινό νησί Κάπρι (έξοδα ατομικά). Φτάνοντας στη Marina Grande θα αναχωρήσουμε με το τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) για επίσκεψη στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι όπου θα επισκεφθούμε περιπατητικά τους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και αγορές. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφτείτε το Ανακάπρι όπου βρίσκεται η Villa San Michele και το τελεφερίκ για το Monte Solaro (υψηλότερο σημείο του νησιού). Επιστροφή στη Νάπολη και χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η Ημέρα: Νάπολη - Monte Cassino - Ρώμη

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου. Aναχώρηση για τον βραχώδη λόφο του Monte Cassino. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Άγιου Βενέδικτου που ιδρύθηκε το 529 και θα περιηγηθούμε στην περιοχή όπου διεξήχθη η Μάχη του Μόντε Κασίνο το 1944. Συνεχίζουμε για την «αιώνια πόλη», Ρώμη. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το βράδυ σας προτείνουμε (προαιρετικά) βραδινό γύρο πόλης. Απολάυστε τη μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια πρώτη γνωριμία που σίγουρα θα σας συναρπάσει.

4η Ημέρα: Ρώμη (περιήγηση πόλης)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση στην πόλη. Τα μνημεία που διασώθηκαν από την Χρυσή Εποχή της αρχαίας Ρώμης είναι εντυπωσιακά και θα τα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση που είναι πανοραμική. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Κολοσσαίο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 72 μ.Χ. Ακολουθεί ο μεγάλος ιππόδρομος (Circus Maximus), το ακροατήριο του οποίου έφθανε τους 150.000 θεατές. Το ρωμαϊκό φόρουμ, ήταν η έδρα της πολιτιστικής και διοικητικής ζωής της αυτοκρατορίας. Η Piazza Venezia φιλοξενεί το πρώτο αναγεννησιακό κτίριο που ανεγέρθηκε στην πόλη, ενώ η Piazza de Campidoglio σχεδιάστηκε από τον Μικελάντζελο. Στην Φοντάνα ντι Τρέβι που σχεδίασε ο Σάλβι και βρίσκεται δίπλα στο Palazzo Poli, θα θαυμάσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα από μυθικά θαλάσσια πλάσματα.

5η Ημέρα: Ρώμη (περιήγηση πόλης) – Βατικανό (Μουσεία & Άγιος Πέτρος)

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κράτος του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών και των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στη διάσημη Καπέλα Σιστίνα (Capella Sistina), το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο (Michelangelo). Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητά της. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Αναχωρούμε από το Βατικανό και συνεχίζουμε κατευθυνόμενοι στην πλατεία Βενετίας (Piazza Venezia) όπου θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο Vittorio Emanuele II, που βρίσκεται μπροστά από το λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους όπου ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Θα δούμε την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια (Piazza Di Spagna) και θα τελειώσουμε ρίχνοντας ένα κέρμα και κάνοντας μια ευχή στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η Ημέρα: Ρώμη - Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο - Φλωρεντία

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, τη μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές, θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο (Piazza del Campo), με τον πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορίσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο (Piazza del Duomo). Συνεχίζουμε για το Σαν Τζιμινιάνο γνωστό και ως «Το μεσαιωνικό Μανχάταν», χάρης τους πανύψηλους πέτρινους πύργους του, σύμβολα κοινωνικής και οικονομικής ισχύος των τσιφλικάδων του Μεσαίωνα. Περιήγηση στην Κολετζάτα καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου, συνεχίζουμε για τις τέσσερις πλατείες όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Τελικός μας προορισμός η πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.

7η Ημέρα: Φλωρεντία (περιήγηση πόλης) - Μέστρε

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και ξεκινάμε την περιήγηση μας όπου θα δούμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία (Piazza Della Signoria), την εκκλησία Σάντα Κρότσε (Santa Croce) με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκιο (Ponte Vecchio) και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών (Santa Maria Del Fiore) και το ιστορικό βαπτιστήριο. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, του μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από το Ναό του Ορσανμικέλε (Orsanmichele), ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα (Piazza della Repubblica) με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περιβόητη αψίδα της Ελευθερίας (Arch of Triumph). Αναχώρηση για Μέστρε. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και τακτοποίηση.

8η Ημέρα: Μέστρε - Βενετία (Περιήγηση Πόλης) - Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Σήμερα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στη Βενετία από το Τρονκέτο (Tronchetto) όπου θα επιβιβαστούμε στο βαπαρέτο (εισιτήριο εξ ιδίων) και μεταφορά στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης για να γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες που τα συνδέουν. Για μία βαθύτερη προσέγγιση της ιστορίας της πόλης, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα, θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Στεναγμών, την πλατεία Σαν Μάρκο (Piazza San Marco) που κατά τον Ναπολέοντα είναι «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», εδώ θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία (San Marco) με τους πέντε τρούλους, τον Πύργο του Ρολογιού αλλά και το περίφημο παλάτι των Δόγηδων. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα «ζωντανό μουσείο» και τα βενετσιάνικου, γοτθικού ρυθμού κτίρια της θα σας ενθουσιάσουν. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα καταλήξουμε σ’ ένα εργαστήριο κατασκευής του περίφημου γυαλιού Μουράνο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.

​Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Αθήνα – Νάπολη // Βενετία – Αθήνα.
 • Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
 • Πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


​Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων ( Νάπολη 3.5 €, Ρώμη 6 €, Φλωρεντία 4.5 €, Μέστρε 3 € ανά άτομο τη διανυκτέρευση)
 • Checkpoints 20 € ανά άτομο
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Βραδινός Γύρος Πόλης στη Ρώμη (διάρκεια 3 ώρες) με το λεωφορείο & το συνοδό της εκδρομής 15 € ανά άτομο
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ EARLY BOOKING ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064