facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 795€

Κλασική Ισπανία

Δώρο η εκδρομή στη Figueres

8 Ημέρες Αεροπορικώς
Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Σαραγόσα
Σαραγόσα
Σαραγόσα
Σαραγόσα
Σαραγόσα
Μαδρίτη
Μαδρίτη
Μαδρίτη
Μαδρίτη
Μαδρίτη
Βαλένθια
Βαλένθια
Βαλένθια
Βαλένθια
Βαλένθια
Βαλένθια
Βαλένθια

1η μέρα: Πτήση για Μαδρίτη – Περιήγηση πόλης

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε τα αναρίθμητα αξιοθέατα που στολίζουν την Μαδρίτη. Θα δούμε την μεσαιωνική πλατεία “Πλάθα Μαγιόρ”, την Πουέρτα δελ Σολ (την πόρτα του ήλιου) που είναι  το γεωγραφικό  κέντρο  της Ισπανίας, την Πλάθα δε Οριέντε  που την διακοσμούν τα αγάλματα των Ισπανών βασιλέων, το Βασιλικό Παλάτι με τα 2.500 δωμάτια, και τον Καθεδρικό Ναό της Αλμουδένα.  Θα διασχίσουμε μεγάλες Λεωφόρους όπως την Λεωφόρου Πράδο, όπου βρίσκονται μεγάλα μουσεία, όπως η Πινακοθήκη του Πράδο και Μοντέρνας Τέχνης Ρέϊνα Σοφία, θα δούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα και το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την Βουλή. Θα περάσουμε από τις πλατείες του Ποσειδώνα και της Θεάς Κυβέλης με το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Ταχυδρομείου, την Πύλη του Αλκαλά και το μεγάλο Πάρκο Ρετίρο. Τέλος θα  διασχίσουμε την μεγάλη λεωφόρο Καστελιάνα με τα μοντέρνα κτίρια, το γήπεδο του Μπερναμπέου και την Πλατεία του Χριστόφορου Κολόμβου . Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείου του Πράδο με έργα των μεγάλων ζωγράφων, όπως του Ελ Γκρέκο, Μουρίλιο, Βελάσκεθ και Γκόγια, και το Βασιλικό Παλάτι.

2η Μέρα: Μαδρίτη – Τολέδο

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Τολέδο, την «πόλη των τριών πολιτισμών» (Χριστιανών, Εβραίων και Αράβων), χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου, που διατηρεί  αναλλοίωτη τη μεσαιωνική φυσιογνωμία της και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο  της Unesco σαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που κυριαρχεί στον κέντρο της πόλης και αντικατοπτρίζει την ιστορική σημασία του, το σπίτι-μουσείο του Ελ Γκρέκο (Δομήνικου Θεοτοκόπουλου) και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου βρίσκεται το αριστούργημά του Ελ Γκρέκο «Η ταφή του κόμη Οργκάθ» (1586-1588). Επιστροφή νωρίς το μεσημέρι στη Μαδρίτη και απόγευμα ελεύθερο. Σας προτείνουμε να περπατήσετε  στα γραφικά στενά της  περίφημης συνοικίας  Barrio de la Letras, μία απ' τις πιο μποέμ συνοικίες  της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί απ' τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας, όπως ο Λόπεθ Ντε Βέγκα και Θερβάντες.

3η Μέρα: Μαδρίτη – Βαλένθια

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Βαλένθια, πρωτεύουσα της ομώνυμης Αυτόνομης Κοινότητας και γενέτειρα του διάσημου αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα. Ελεύθερη μέρα στην πόλη για να κάνετε τις αγορές σας και να περπατήσετε στα στενά της. Σας προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε την μέρα σας με μία επίσκεψη στο ενυδρείο της πόλης, το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.
 

4η Μέρα: Βαλένθια (Περιήγηση Πόλης) - Βαρκελώνη

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε την πανοραμική μας περιήγηση όπου θα δούμε το σύμπλεγμα των 3 κτιρίων «την Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης» στο πάρκο του ποταμού Τούρια. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δούμε το κτίριο που στεγάζει το Ταχυδρομείο με τα φτερωτά αγάλματα, το κτίριο του Δημαρχείου, το Ιστορικό Μουσείο και τον επιβλητικό γοτθικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Αβοήθητων. Αναχώρηση για την Βαρκελώνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η Μέρα: Βαρκελώνη (Περιήγηση Πόλης)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αρχίζουμε τη γνωριμία με την πόλη μ’ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία, το λόφο Montjuic με την υπέροχη θέα. Θα δούμε το Ολυμπιακό Στάδιο που φιλοξενήθηκε η Ολυμπιάδα του 1992 και θα μπορείτε να φωτογραφηθείτε με φόντο όλα τα ενδιαφέροντα κτίρια της Βαρκελώνης. Μεταξύ άλλων, θα δούμε επίσης το περίφημο Ισπανικό χωριό, ένα ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Θα ξεναγηθείτε στις διαφορετικές γειτονιές του Ισπανικού Χωριού, θα επισκεφθείτε το εργαστήρι φυσητού γυαλιού ανοιχτό στο κοινό καθώς επίσης στην περιοχή της Αραγονίας θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό ποτό της Ισπανίας, την Σανγκρία και το Τουρό. Ακόμη, θα δούμε το περίφημο Camp Nou ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης και έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα και καταλήγουμε στο αριστούργημα του Καταλανού Αntoni Gaudi την περίφημη Βασιλική της La Sagrada Familia (Άγια Οικογένεια)Συνεχίζουμε με την πιο ιστορική περιοχή την περίφημη Γοτθική συνοικία. Βρίσκεται ανάμεσα στους διάσημους δρόμους Las Ramblas και Via Laietana, την πλατεία Plaza Catalunya στην κορυφή και το λιμάνι της πόλης. Στο κέντρο της δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της Σάντα Ευλάλια που χτίστηκε το 1450, ενώ ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το Ρωμαϊκό Μουσείο. Έπειτα θα ανεβούμε στο Φαλακρό βουνό, την Μοντάνια Πελάδα για να επισκεφθούμε το διασημότερο πάρκο της Βαρκελώνης που ξεκίνησε να χτίζεται το 1900 από τον μεγάλο μοδερνιστή αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί.

6η μέρα: Βαρκελώνη – Figueres (δώρο η εκδρομή) – Εκπτωτικό Χωριό

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Figueres, μια μικρή πόλη της Καταλονίας, κοντά στα σύνορα της Γαλλίας. Είναι η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης σουρεαλιστή ζωγράφου, Σαλβαντόρ Νταλί. Θα έχουμε επίσκεψη στο μαγευτικό μουσείο Νταλί, το οποίο στεγάζει μερικά από τα πιο σημαντικά του έργα που προκαλούν δέος. Ακόμη θα επισκεφτείτε το διάσημο εκπτωτικό χωριό της Βαρκελώνης, το La Roca Village, που προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για αγορές σε μειωμένες τιμές σε σύγκριση με τα κανονικά καταστήματα μάρκας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

7η μέρα: Βαρκελώνη - Προαιρετική Montserrat & Tibidabo

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ελεύθερη μέρα στην πόλη. Σας προτείνουμε μία εκδρομή στο όρος Montserrat, το οποίο βρίσκεται έξω από την πόλη της Βαρκελώνης και προσφέρει εκπληκτική θέα σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν. Για πολλούς η επίσκεψη στο Montserrat και το ομώνυμο μοναστήρι αποτελεί μια εμπειρία που δε θα πρέπει να παραλείψει όποιος επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Ακόμη, αξίζει μια επίσκεψη στο λόφο του Tibidabo, που αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να δει κανείς τη Βαρκελώνη από ψηλά και να θαυμάσει την εκπληκτική θέα. Στο λόφο υπάρχει επίσης και ο ναός Sagrat Cor, ενώ κατά τους θερινούς μήνες λειτουργεί και ένα μικρό λούνα πάρκ, ιδανικό για μικρά παιδιά.

8η μέρα: Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines  Αθήνα - Μαδρίτη – Βαρκελώνη-Αθήνα
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Δώρο η εκδρομή στη Figueres
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ EARLY BOOKING ΤΙΜΗ
ΚΑΤΑ
ΑΤΟΜΟ
ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064