facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 940€

Γύρος Πορτογαλίας

Λισαβόνα – Εστορίλ - Όμπιντος - Ναζαρέ - Μπατάλχα - Κοϊμπρα - Μπουσακο - Αβάριο - Πόρτο - Μπράγκα - Γκιμαράες

7 Ημέρες Αεροπορικώς

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη
Μαδρίτη
Μαδρίτη
Μαδρίτη

1η ημέρα: Πτήση για Λισαβόνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα. Άφιξη και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λισαβόνα (ξενάγηση πόλης) - Εστορίλ

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης που αποτέλεσε για πολλά χρόνια μία από τις πλουσιότερες και σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης. H γραφική γειτονιά της Αλφάμα με τα στενά δρομάκια και τα παλαιά σπίτια, το μεγαλόπρεπο μνημείο των Θαλασσοπόρων, ο πύργος Μπελέμ, το περίφημο μοναστήρι των Iερονυμιτών το οποίο και θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τη μοναδική «Μανουελίνο» διακοσμητική. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Cidade Baixa, την αριστοκρατική κάτω πόλη, με τις φαρδιές λεωφόρους και τα επιβλητικά κτίρια που αντιπροσωπεύουν το μεγαλειώδες παρελθόν της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παραθαλάσσιο θέρετρο του κοσμοπολίτικου Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια φάδο (fado), τραγούδια της νοσταλγίας και του πεπρωμένου.

3η ημέρα: Λισαβόνα - Όμπιντος - Ναζαρέ - Μπατάχλα - Λισαβόνα

Πρόγευμα και η μέρα είναι αφιερωμένη στις ομορφιές της επαρχίας με τα γραφικά χωριά. Πρώτος σταθμός το μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος που είναι περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Στη συνέχια θα επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές. Προτείνουμε να γευματίσετε σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια ατενίζοντας τη θάλασσα. Στο χωριό Μπατάλχα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια γοτθικής αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λισαβόνα – Φάτιμα - Τόμαρ - Κοϊμπρα

Πρόγευμα και αφήνουμε τη Λισαβόνα με προορισμό τη μικρή πόλη Φάτιμα που είναι γνωστή για τα θρησκευτικά οράματα με την Παναγία που λέγεται ότι εθεάθηκε εκεί αρκετές φορές το 1917. Σύμφωνα με την παράδοση πρωτοπαρουσιάστηκε σε τρία μικρά παιδιά βοσκών. Θα δούμε το παρεκκλήσι των Εμφανίσεων και τον νέο καθεδρικό ναό της Φάτιμα. Συνεχίζουμε για την πόλη Τόμαρ που συνδέεται με τους ναΐτες ιππότες. Ο σταυροφόρος ιππότης Dom Gualdim Pais ίδρυσε το κάστρο και το μοναστήρι του Χριστού που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Κοΐμπρα όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη για να δούμε το κτίριο της βιβλιοθήκης σε αρχιτεκτονική μπαρόκ. Θα περπατήσουμε στα σοκάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στον ναό του Τιμίου Σταυρού όπου βρίσκεται ο τάφος του πρώτου βασιλιά της Πορτογαλίας, Αλφόνσου Α’. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος το βράδυ για να γνωρίσετε τη νυχτερινή ζωή της Κοΐμπρα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κοΐμπρα - Μπουσάκο - Αβάριο - Πόρτο (ξενάγηση)

Πρόγευμα και μετά από μία περιήγηση στην παλιά πόλη της Κοΐμπρα, αναχώρηση για τον εθνικό δρυμό Μπουσάκο, όπου βρίσκεται το ομώνυμο ανάκτορο και παλαιό μοναστήρι των Καρμελιτών μοναχών με τους εντυπωσιακούς κήπους και τα ιστορικά κειμήλια. Επόμενος σταθμός της διαδρομής είναι το Αβάριο, πόλη που λόγω των καναλιών της αποκαλείται και ως «Βενετία της Πορτογαλίας». Θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες moliceiros που θυμίζουν τις γόνδολες της Βενετίας. Προτείνουμε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό ovos moles που είναι παρασκευασμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη. Ακολουθώντας μια ευχάριστη διαδρομή θα φτάσουμε στο Πόρτο, πόλη που φημίζεται για το κρασί, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα μουσεία, όπου μαζί με τα πολύχρωμα κτίρια την καθιστούν ένα υπαίθριο μουσείο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πόρτο - Μπράγκα - Γκιμαράες - Πόρτο

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή του Μίνιο. Θα επισκεφθούμε την Μπράγκα, όπου θα δούμε τον παλιό καθεδρικό ναό και την παλιά πόλη. Η πόλη θεωρείται ως η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, επιβεβαιώντας το ρητό των Πορτογάλων που λέει «η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται και το Πόρτο δουλεύει». Ακριβώς έξω από την πόλη θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό ναό Bom Jesus do Monte που σημαίνει ο Καλός Ιησούς του Βουνού, ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα στην Πορτογαλία. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Γκιμαράες, παλιά πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Εκεί θα δούμε εξωτερικά το παλάτι των Δουκών Braganza, το κάστρο και το ιστορικό κέντρο που ανακηρύχθηκε ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Επιστροφή στο Πόρτο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πόρτο - πτήση επιστροφής

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν στην πόλη μας.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια. Φόροι αεροδρομίων.
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή 4*.
 • Ημιδιατροφή.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Είσοδοι μουσείων και μνημείων.
 • Δημοτικοί φόροι.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΙΜΗ
ΚΑΤΑ
ΑΤΟΜΟ
ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064