facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 789€

Κλασική Ισπανία - Η χώρα των Βάσκων

Βαλένθια - Μαδρίτη - Τολέδο - Σαραγόσα - Βαρκελώνη - Figueres - Girona

7 Ημέρες Αεροπορικώς
Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Σαραγόσα

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Μαδρίτη

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Βαλένθια

Σαραγόσα
Σαραγόσα
Σαραγόσα
Σαραγόσα
Σαραγόσα
Μαδρίτη
Μαδρίτη
Μαδρίτη
Μαδρίτη
Μαδρίτη
Βαλένθια
Βαλένθια
Βαλένθια
Βαλένθια
Βαλένθια
Βαλένθια
Βαλένθια

1η μέρα: Πτήση για Βαρκελώνη - Περιήγηση Πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη και ξεκινάμε περιήγηση στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, όπου θα δούμε την πλατεία Ισπανίας, την λεωφόρο Ντιαγκονάλ, το κτίριο Λα Πεδρέρα, την πλατεία Καταλονίας, το μνημείο του Κολόμβου στο λιμάνι, την Μπαρτσελονέτα, την Ολυμπιακή ακτή, τους δίδυμους πύργους του Ολυμπιακού λιμανιού και το φημισμένο λιμάνι της Βαρκελώνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ μαζί με τον αρχηγό του group σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε  τον παραδοσιακό flamenco . 

2η Μέρα: Βαρκελώνη - Ισπανικό Χωριό (έργα Gaudi)

Πρωινό και αναχώρηση για το Ισπανικό Χωριό που είναι ένα ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και βρίσκεται στο λόφο του Μονζουίκ πολύ κοντά στο PalauNacional. Κατασκευάστηκε με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση του 1929. Θα δούμε κτίρια από όλα τα μέρη της Ισπανίας με σκοπό να μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει σε ένα μέρος το διαφορετικό στυλ, την αρχιτεκτονική και την κουλτούρα της κάθε τοποθεσίας, από το μεσογειακό νότο της Ανδαλουσίας στο βορρά της Γαλικίας, της Βασκονίας και της Καταλονίας με όλες τις ενδιάμεσες περιοχές της ηπειρωτικής Ισπανίας. Στη συνέχεια θα επισπευτούμε στο μεγάλο δημιούργημα του Γκαουντί στην επιβλητική ρωμαιοκαθολική εκκλησία της ΣαγράδαΦαμίλια , που ξεκίνησε να κτίζεται το 1882 και παραμένει ημιτελής, καθώς επίσης και το πάρκο Γκουέλ.

3η Μέρα: Bαρκελώνη - Βιτόρια - Μπιλμπάο

Πρωινό και νωρίς αναχώρηση για Βιτόρια .. Στη σύντομη περιήγηση θα συναντήσουμε  αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και μεσαιωνικά κτίρια που γοητεύουν . Η παλιά πόλη χρονολογείται από τον 8ο αιώνα όταν την ίδρυσε ο Sancho VI «ο σοφός». Οι τέσσερις πύργοι από τις εκκλησίες του Σαν Πέδρο, Σαν Μιγκέλ, Σαν Βινσέντε και τον καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία με το άγαλμα της γνώσης Follet αποτελούν εμβληματικές εικόνες της πόλης. Ξεχωρίζουν τα μεγαλοπρεπή παλάτια της αναγέννησης, το  Escoriaza-Esquivel, το Montehermoso.  Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο Μπιλμπάο  τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής των Βάσκων και πρωτεύουσα της Vizcaya
 

4η Μέρα: Μπιλμπάο - Ξενάγηση Πόλης - Σαν Σεμπάστιαν

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για περιήγηση στη εντυπωσιακή Βασκική πρωτεύουσα, το Μπιλμπάο. Η πόλη είναι  κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέρβιον και δίπλα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Στην περιήγηση μας θα γνωρίσουμε τ’ αξιοθέατα και μνημεία της παλιάς πόλης που είναι συγκεντρωμένη γύρω από τον Καθεδρικό ναό και δίπλα στη δεξιά όχθη του ποταμού Νερβιόν. Θα επισκεφτούμε το καινούργιο, φτιαγμένο από τιτάνιο, μουσείο Γκουγκενχάιμ (σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης), που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης κι ένα από τα σημαντικότερα στο είδος του μουσεία στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σαν Σεμπαστίαν. Μετά από σύντομη διαδρομή  θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, περπατώντας στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, της Πάρτε Βιέχα, που είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Ουρκούλ. Μπορούμε με το τελεφερίκ ν’ ανεβούμε στο λόφο Ιγκέλντο, απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη, πανοραμική άποψη του κόλπου Λα Κόντσα και της πόλης. Επιστροφή το απόγευμα στο Μπιλμπάο. 

5η Μέρα: Μπιλμπάο - Μπούργκος - Μαδρίτη - Πανοραμική Ξενάγηση

Πρωινό και αναχώρηση για το Burgos την ιστορική πρωτεύουσα της Καστίλης που βρίσκεται στη συμβολή των παραποτάμων του Arlanzón. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Μπούργκος, στην αυτόνομη κοινότητα της Καστίλλης και Λεόν. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Μπούργκος (μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 1984). Ένας μεγάλος αριθμός από εκκλησίες, παλάτια και άλλα κτίρια από τη μεσαιωνική εποχή παραμένουν. Η πόλη αποτελεί το κύριο σταυροδρόμι της βόρειας Ισπανίας κατά μήκος του Camino de Santiago, το οποίο τρέχει παράλληλα με τον ποταμό Arlanzón.  Συνεχίζουμε για τη Μαδρίτη, την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην εντυπωσιακή πόλη  που θα μας αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά της. Θα περιηγηθούμε στις μεγάλες λεωφόρους και τις πλατείες με τα αγάλματα και τα μνημεία (Πλάθα Σιμπέλες, Πασέο ντελ Πράδο, Γκραν Βία, Πλάθα Μαγιόρ, και τα ανάκτορα Palcio Real. κ.ά.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 

6η μέρα: Μαδρίτη - Μουσεία Πράδο, Reina Sofia , Thyssen-Bornemisza - Εκδρομή Τολέδο (προαιρετική)

Πρωινό  και περιήγηση στο περίφημο χρυσό τρίγωνο, το οποίο αποτελείται από το Μουσείο Reina Sofia , το Μουσείο Prado και το μουσείο Thyssen-Bornemisza.
Σε αυτά τα τρία μουσεία θα βρείτε αριστουργήματα όλων των χρονικών περιόδων, μοναδικά στον κόσμο.Ξεκινάμε με την επίσκεψη το Μουσείο Prado . Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε διαφορετικά κομμάτια τέχνης που κυμαίνονται χρονολογικά  από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα . Θεωρείται μία από τις πιο πλήρεις γκαλερί τέχνης στον κόσμο και αυτό επειδή υπάρχουν πολύτιμες τοιχογραφίες του Goya, Botticelli, Rafael και Caravaggio , υπάρχουν έργα  μπαρόκ καλλιτεχνών όπως  El Greco , Velazquez και Ribera , και  έργα από φλαμανδικούς καλλιτέχνες όπως Rembrandt και Rubens,. Στη συνέχεια, έχουμε το Μουσείο Reina Sofia . Στο μουσείο αυτό μπορείτε να θαυμάσετε  συλλογές έργων τέχνης που χρονολογικά κυμαίνονται από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα . Εδώ μπορείτε να δείτε το έργο του Pablo Picasso και φυσικά το αριστούργημά του την Guernica . Επίσης  θα βρείτε όλη τη μαγεία του Σουρεαλισμού στα έργα τέχνης του μοναδικού Salvador Dali .Το τρίτο μουσείο που ολοκληρώνει αυτό το  χρυσό τρίγωνο είναι το Μουσείο Thyssen-Bornemisza . Είναι διαφορετικό από τα άλλα δύο , επειδή οι συλλογές που θα βρείτε εδώ ανήκουν στην οικογένεια Thyssen . Εδώ μπορείτε να δείτε  έργα τέχνης όλων των εποχών , από το τέλος της γοτθικής περιόδου έως τη μέση του 20ου αιώνα. Επομένως  συναντάμε έργα των Chagall, Dali, Degas, Mondrian και Gauguin. Το μεσημέρι σας προτείνουμε επίσκεψη στο Τολέδο, που βρίσκεται στα κεντρικά της χώρας, στη δεξιά όχθης του ποταμού Τάγου. Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ στο παρελθόν (1085-1559) υπήρξε πρωτεύουσα της Ισπανικής αυτοκρατορίας, ισχυρό θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο αποτελώντας μια ολόκληρη πόλη μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής . Στα αξιοθέατά, ανήκει ο γοτθικός καθεδρικός ναός, στην είσοδο της πόλης που παρουσιάζει εντυπωσιακό ενδιαφέρον  με έργα των Γκόγια και Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και το περίφημο οχυρό του Αλκάθαρ γνωστότερο και ως Αλκαζάρ.  Αργά το  απόγευμα σας προτείνουμε μια τελευταία βόλτα στην κομψότερη συνοικία της πόλης το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, ένα καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή ΠλάθαΜαγιόρ για μια ζεστή σοκολάτα.

7η μέρα: Μαδρίτη - Πτήση Επιστροφής

Πρωινό  και checkout από το ξενοδοχεία μας. Μετάβαση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης  για την πτήση επιστροφής 
Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Βαρκελώνη-Μαδρίτη - Αθήνα.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
 • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ EARLY BOOKING ΤΙΜΗ
ΚΑΤΑ
ΑΤΟΜΟ
ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064