facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 335€

Κωνσταντινούπολη

7 Ημέρες Οδικώς

Με συμμετοχή στην αναβίωση παραδοσιακών εθίμων της Πόλης
(επίσκεψη στο γηροκομείο Μπαλουκλί και κάλαντα στο Πέραν)
Μια μοναδική εμπειρία πολιτιστικής δραστηριότητας και γνωριμίας, με ειδικά κριτήρια, μιας ανεξάντλητης και πανέμορφης μεγαλούπολης. Ρωμαϊκά και Βυζαντινά τείχη, εκκλησίες, οθωμανικά μνημεία, σύγχρονα και παραδοσιακά στοιχεία, εναρμονίζονται στη καθημερινότητα μιας ανεπανάληπτης εκδρομής.

1η ημέρα: Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 10.00  και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη

Η συγκέντρωση μας θα πραγματοποιηθεί στις 07.00 το πρωί, όπου μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται νομοθετικά για την άρτια και εγγυημένη ποιότητα μεταφοράς σας (υπερσύχρονο λεωφορείο, έμπειρος και ξεκούραστος οδηγός, σχολαστικός και επιμελής έλεγχος όλων των ταξιδιωτικών εγγράφων και των σωστικών μέσων, φαρμακείου κλπ.) ξεκινάμε για την εκδρομή μας. Η απόσταση που θα καλύψουμε διασχίζει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μέσα από τον  ασφαλέστατο οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού. Μετά από ημίωρη στάση, λίγο έξω από την Ξάνθη, θα συναρτήσουμε το συνοριακό σταθμό των Κήπων. Οι διαδικασίες, τόσο στην Ελληνική όσο και την Τουρκική πλευρά δεν θα μας καθυστερήσουν ιδιαιτέρα, απλά θα εντείνουν τη προσμονή μας για τη γνωριμία αρχικά ενός τμήματος της Ανατολικής Θράκης, της πόλης Ραιδεστού (TEKIRDAG) και τελικά της Κων/πολης. Ο έμπειρος συνοδός θα σας ‘μυήσει’ στα πρώτα στοιχεία γνωριμίας με τη γειτονική χώρα, με γενικές αναφορές στη γεωγραφία, στον ιστορικό περίγυρο, στον κοινωνικό προσανατολισμό και τα στατιστικά στοιχεία ενός κράτους με πληθυσμό 81 εκ. κατοίκους! Η άφιξη μας στο ξενοδοχείο θα έρθει με το δειλινό, οπότε τα σαγηνευτικά χρώματα και αρώματα της πόλης, θα ζωντανεύσουν με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ανάπαυση και μία πρώτη γνωριμία με την Πόλη.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη (Ξενάγηση πόλης)

‘Ηρθε η ώρα του πρωινού! Δε θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά η ημέρα μας, δεδομένου ότι μας ‘περιμένει’ η έναρξη ξενάγησης μιας θρυλικής πόλης. Το σημαντικότερο στοιχείο για τον επισκέπτη είναι να ξεκινήσει με μια ορθολογική σειρά προσανατολισμού και γνωριμίας με τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία. Οι ξεναγήσεις στην Κων/πολη , θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια και δεν μπορούν να ταυτιστούν με μια απλή παράθεση στοιχείων και αριθμών. Θα κινηθούμε στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, και διασχίζοντας τον Κεράτιο κόλπο (‘Χρυσούν Κέρας’ κατά τους Βυζαντινούς χρόνους) θα φθάσουμε στην παλαιότερη ιστορικά, πλατεία του Ιππόδρομου. Η μεγαλοπρεπής και αξεπέραστη συναισθηματικά, κατασκευή της Αγίας Σοφίας, το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού και το Οθωμανικό Παλάτι του Τοπκαπι θα μας απασχολήσουν για τις επόμενες τρείς ώρες. Μεσημεριάζει και θα δώσουμε ελεύθερο χρόνο σε γειτονικό κεντρικότατο δρόμο, όπου υπάρχουν δεκάδες επιλογές εστίασης για κάθε γούστο και ενδιαφέρον. Εστιατόρια με κλασική κουζίνα και μαγειρευτά εδέσματα, σύγχρονοι χώροι με hamburgers και πίτσες, ψησταριές και σάντουιτς συνθέτουν την εικόνα ενός πολύβουου σκηνικού γεμάτο χρώματα και πρόσωπα από κάθε γωνιά της γης. Θα προτείνουμε, στη συνέχεια προαιρετικά να οργανώσουμε την κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Άλλωστε χωρίς αυτή, δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη η γνωριμία της πόλης. Διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα και δίνει στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση ανυπέρβλητης αρχοντιάς γοητείας και αρχιτεκτονικής μεγαλοπρεπείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα (γύρω στις 18:30) .

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη (αναβίωση εθίμων)

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς το Ζωγράφειο  Εκπαιδευτικό κέντρο, μία σπουδαία πολιτιστική κοινότητα της Ομογένειας στη Πόλη. Μετά από μία σεμνή τελετή θα ακολουθήσει ο περίπατος μας στον πεζόδρομο του Πέραν.Θα συμμετέχουμε στη προσπάθεια αναβίωσης μιας πατροπαράδοτης παράδοσης στη Κων/πολη και θα ψάλλουμε τα ΚΑΛΑΝΤΑ , πρώτα στους καταστηματάρχες της περιοχής και στη συνέχεια στο Ελληνικό Προξενείο – παρουσία του Γενικού Πρόξενου Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στα λεωφορείο μας και θα μεταφερθούμε στο Γηροκομείο του Μπαλουκλί για να συμμετέχουμε στη γιορτή προς τιμήν των υπέργηρων ομογενών μας .Μια βαθιά συγκινησιακή εμπειρία  που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , ελεύθερος  χρόνος.

5η ημέρα: Ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για τη γνωριμία με τον Κεράτιο, το Φανάρι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η μυστικιστική και βαθύτατα ταπεινή όψη του Πατριαρχικού Ναού του Αγ. Γεωργίου θα μας εντυπωσιάσει και θα αποτελεί το εύνασμα για την εξιστόρηση της Βυζαντινής περιόδου της Πόλης. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε την μεγαλύτερη Κλειστή Αγορά του κόσμου, (τους παλαιούς στάβλους του Βυζαντινού ιππικού, την περίοδο του Ιουστινιανού) Μετά από μια δίωρη περιπλάνηση στα ποικίλα μικρά και μεγάλα καταστήματα του, θα αναχωρήσουμε για τη Νέα Πόλη, Μια εικόνα που εντυπωσιάζει , ουρανοξύστες, υπερυψωμένες λεωφόροι, υπερσύχρονοι αυτοκινητόδρομοι και υπεροχή οργάνωση αστικού πρασίνου με δέντρα, διαβαθμίσεις κήπους, παρτέρια, λουλούδια, κλπ. Θα επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα από τα 57 που διαθέτει η Κων/πολη, το Istinye Park. Εκεί θα δοθεί σε όλους η δυνατότητα να γευματίσουν σε ένα από τα δεκάδες εστιατόρια που διαθέτει και στη συνέχεια θα επιστέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κωνσταντινούπολη –Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό μας και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας θα ξεκινήσουμε για μια τελευταία περιήγηση της πόλης. Έχουμε ήδη γνωρίσει τη παλαιά και τη νέα πόλη, του Κεράτιο Κόλπο το Βόσπορο και τη θάλασσα του Μαρμαρά, τα ρωμαϊκά και Βυζαντινά τείχη, τα μνημεία τις εκκλησίες και τα αξιοθέατα της πόλης. Συγκεντρώνουμε τις εικόνες και τις εντυπώσεις μας και ετοιμάζουμε ήδη το επόμενο ταξίδι σε μια πόλη που ποτέ δεν παύει να προσκαλεί για μια ακόμη φόρα τον επισκέπτη της.  Στη συνέχεια αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής μας στη Θες/νίκη. Άφιξη το βράδυ γύρω στη 22:30 στη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.
Σημείωση: 
 • H  σειρά των εκδρομών  μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς  να παραλειφθεί οτιδήποτε από το συνολικό πρόγραμμα 
 • Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον ενός (1) έτους ή νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία. (Απαγορεύεται το γράμμα στον αριθμό ταυτότητας να είναι το ελληνικό Φ)
 • Προσοχή: Σύμφωνα με το άρθρο 55 Ν3585/2007, ο χρόνος ισχύος της ταυτότητας (με λατινικούς χαρακτήρες) ορίζεται στα 15 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της. Πέρα από αυτό το χρονικό όριο και σε περίπτωση που δεν την έχετε ανανεώσει, ταξιδεύετε με προσωπική ευθύνη σας.

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές με  υπερσύγχρονο λεωφορείο Aθήνα- Κων/πολη- Αθήνα
 • έξι (6) διανυκτερεύσεις
 • πρωινό μπουφέ.
 • Μεταφορές- περιηγήσεις- ξεναγήσεις στην Κων/πολη σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος συνοδός  του γραφείου μας .
 • Διπλωματούχος τοπικός  ξεναγός.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια  αστικής ευθύνης. 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία/ αρχαιολογικούς χώρους
 • Γεύματα/Δείπνα
 • Προαιρετικές ενέργειες
 • Φιλοδωρήματα
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΙΜΗ
ΚΑΤΑ
ΑΤΟΜΟ
ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064