facebook
twitter
twitter

Αναζήτηση εκδρομής

ΑΠΟ 960€

Καππαδοκία - Πόντος

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ!

8 Ημέρες Αεροπορικώς

1η ημέρα: Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Άγκυρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια για την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα. Φθάνοντας εκεί, κάνουμε μια μικρή περιπλάνηση στην πόλη και ξεκινάμε για την Καππαδοκία. Απαραίτητη στάση στη διαδρομή μας στην Αλμυρή λίμνη, και περνώντας από την πόλη της Νεάπολης, Νεβσεχίρ, φθάνουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποιούμαστε, δειπνούμε, έχοντας ελεύθερο το πρώτο μας βράδυ.

2η ημέρα: Προκόπι – Σινασός – Κόραμα - Προκόπι

Αφού προγευματίσουμε, ξεκινάμε την ξενάγησή μας στη μοναδική Καππαδοκία. Πηγαίνουμε στο χώρο όπου « κοιμήθηκε » ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Σινασό, όπου επισκεπτόμαστε τους ιερούς ναούς Αγίου Βασιλείου και Αγίου Κωνσταντίνου. Επισκεπτόμαστε την κοιλάδα του Κοράματος, ανοιχτό μουσείο όπως χαρακτηρίζεται. Συνεχίζουμε κατευθυνόμενοι για τη Ζέλβη, όπου θαυμάζουμε συγκρότημα νεραϊδοκαμινάδων και από εκεί, περνώντας τον Άλυ ποταμό, περιπλανιόμαστε στην κωμόπολη της Αβάνου. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε και το βράδυ έχουμε τη δυνατότητα παρακολούθησης προγράμματος περιστρεφόμενων δερβίσηδων σε γνωστό Κερβάν σαράι της περιοχής. Διανυκτερεύουμε στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Προκόπι – Καρβάλη – Μαλακοπή - Προκόπι

Πριν το πρόγευμά μας, έχουμε τη δυνατότητα για μια περιπλάνηση πάνω από την Καππαδοκία με τα αερόστατα που κατακλύζουν τα πρωινά τον ουρανό της Καππαδοκίας. Επιστρέφοντας, προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την περιοχή της Καρβάλης. Επισκεπτόμαστε εκεί το ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και περιηγούμαστε στη γραφική πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Μαλακοπή. Θαυμάζουμε εκεί την υπόγεια πόλη και τους ναούς της Μαλακοπής. Τελειώνουμε την ημέρα μας επιστρέφοντας στο Προκόπι, όπου δειπνούμε  και διανυκτερεύουμε στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Προκόπι – Σαμψούντα

Μετά το πρόγευμά μας, αποχαιρετούμε το ιστορικό Προκόπι, και ακολουθώντας βόρεια κατεύθυνση, κατευθυνόμαστε για τη Σαμψούντα, την ελληνική Αμισό. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε κι έχουμε ελεύθερο το βράδυ μας στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη.

5η ημέρα: Σαμψούντα – Ορντού – Κερασούντα – Τραπεζούντα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, περιηγούμαστε στην Σαμψούντα, θαυμάζοντας τα παλιά αρχοντικά, την καθολική εκκλησία και τα νεοκλασικά κτίρια Ελλήνων και Αρμενίων. Συνεχίζουμε για Μπάφρα, και από κει για την Ορντού, τα παλιά Κοτύωρα. Εκεί θαυμάζουμε το ναό της Υπαπαντής, το Πολυκάρπειο Παρθεναγωγείο. Συνεχίζουμε για την Οινόη, όπου βλέπουμε τα παλιά ελληνικά σπίτια, το ναό της Θεοτόκου, το Κάστρο. Φθάνουμε στη συνέχεια στην Κερασούντα, όπου βλέπουμε το ναό του Αγίου Δημητρίου, το Διοικητήριο, την Ακρόπολη. Συνεχίζουμε για Τραπεζούντα, όπου φθάνοντας, τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

6η ημέρα: Τραπεζούντα

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε για την περιήγησή μας στην πόλη της Τραπεζούντας. Επισκεπτόμαστε το Λεοντόκαστρο, το Τζενεβίζ χανί, το Ταχυδρομείο δεμάτων, την Αίθουσα τέχνης, το Μουσείο, τον Άγιο Ανδρέα, την Αγία Σοφία. Ακόμη, επισκεπτόμαστε τη βίλλα Καπαγιαννίδη, σε λόφο δίπλα στην πόλη. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

7η ημέρα: Τραπεζούντα – Παναγία Σουμελά – λίμνη Ουζούν Γκιολ

Μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς την Παναγία Σουμελά, το γνωστότερο μνημείο του Ελληνισμού του Πόντου. Από εκεί, συνεχίζοντας στην κοιλάδα της Ματσούκας, επισκεπτόμαστε τη λίμνη του Ουζούν Γκιολ. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

8η ημέρα: Τραπεζούντα – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα

Παίρνουμε πρωινό πακέτο και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Τραπεζούντας. Από εκεί, πετάμε για Κωνσταντινούπολη και από εκεί για Αθήνα, γεμάτοι με αλησμόνητες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Pegasus airlines
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Προκόπι στο ξενοδοχείο bw cappadokia caves1 διανυκτέρευση στηνΣαμψούνταστο ξενοδοχείο grand atakum 4*
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Τραπεζούντα στο ξενοδοχείο usta park 4*
 • Πρωινό και βραδινό καθημερινά
 • 3πίσημος ελληνόφωνος ξεναγός
 • Σύνοδος της εκδρομής ο κύριος Κτενίδης, γνώριμος σε όλους από προηγούμενη εκδρομή
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις συμφώνα με το πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρόμιου
 • Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης             

Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις ζωής, ατυχήματος, νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικών εξόδων καθώς και επείγουσας αερομεταφοράς καθολη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλιση με κάλυψη αστικής ευθύνης για την οποία να σημειωθεί ότι με προεδρικό διάταγμα είναι υποχρεωτική  και η παροχή της από τα τουριστικά γραφεία κρίνεται επιβεβλημένη από το νόμο.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΙΜΗ
ΚΑΤΑ
ΑΤΟΜΟ
ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική κράτηση 210 32 50 064
* ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Αθήνα

Μητροπόλεως 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 50 064

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικά

801 11 200 100

Αθήνα

210 32 50 064